迎新暨:走访新生宿舍 传递学院关怀

文章来源:国际学院 发布时间:2018-05-26 点击数:80 字体:

9日晚8点,国际学院党委书记邓永忠、党委副书记刘明、新生班主任带领学代团和学生会同学们对新生宿舍进行走访,走访活动分别在校本部和在番禺校区进行。在走访期间,院系领导询问了新生的入住情况,让新生一入校就感受到了老师们的关心。

9号一早开始,学院学生会和学代团成员们就开始忙活起迎新工作了。国际学院的新生们都陆续入住校园,正式开始他们的暨南园生活。新同学们刚刚进入大学生活,生活和心理难免会有些不适应。对于可能出现的问题,学院的老师和学代们为他们一一解答疑惑。

面对陌生的环境,新同学们或许既迷茫又期待,对于师长和前辈们的到来,新生们或是害羞,或是热切,或是抗拒而内敛,但都丝毫没有影响他们朝气蓬勃的形象,充满着后来者居上的气象,潜力无限。

身着今年训练营的黄色营服,新生们就是初升的太阳,虽然还没耀眼,但已经是有小太阳的活力。在此也衷心祝愿每个新生能早日适应大学校园生活,开始一段新的属于你们自己的灿烂人生旅程。

At 20:00 September 9th, new classes’ head teachers visits all the freshmen’s dormitories at main campus and Panyu campus. International School’s Student representatives assist the activity.

Today is the registering day. From morning on, International School’s freshmen get into campus to register. At the beginning of college life, they may feel strange about the campus. For these possible problems, teachers and student representatives answer their doubts.

Freshmen look like the rising sun, with yellow suits. Everyone is energetic. Hope that every freshman could get used to college life soon and start a new trip.

文 / 黄   品

摄影 / 曹振飞